fredag 14 januari 2011

Så var det det här med nyårslöften...

I dag är det den fjortonde januari. Det har gått två veckor in på det nya året....
I mitt huvud studsar det för tillfället runt en massa härliga små saker i alla kulörer. Sega, hårda, salta,sura och min favorit som är brun till färgen och smälter i munnen. Med tillsatta jordnötter och dom är hur goda som helst eller med mintsmak och tryffel eller den som bara jag älskar-Körsbär i likör. Spelar faktiskt inte så stor roll vilken fyllning det är,just nu är dom nog goda varenda en . Två veckor... Det är alltså bara femtio veckor kvar. Kan det vara så svårt? Jag har inte avlagt något nyårslöfte MEN det här är en idè som funnits bland allt det där andra som skramlar omkring i huvudet ibland. Ett helt år utan godis. Speciellt som jag har ett beteende som inte verkar så nyttigt när man tänker efter. Smygätandet. Att se hur stor näve godis som får plats i munnen innan någon kommer in och får se kinderna uppstoppade likt en hamster på grönbete. Det är faktiskt så, tar jag en bit godis så är det kört. Har hört talas om detta fenomen men av en helt annan last, så jag tackar min lyckliga stjärna att det trots allt "bara" är godis. Men åter till den där idèn som har dykt opp. Två veckor som godisfri är två veckor som kan bli tre och fyra... Inser här att det var samma övertalning med mig själv när jag slutade röka.Och här har vi kvällens alternativ. Säger ni att skålen till höger ser godast ut så ljuger ni och näsan börjar växa lagom till Lördagsfestligheterna. Men så kan ni se ut, för man ska inte ljuga det är bland det första dom flesta av oss fått lära sig..
Trevlig helg på er därute.
 Min helg ser ut att bli desto marigare.
 Marianne som smakar himmelskt eller torra nötter..
Ole dole doff....

4 kommentarer:

 1. Lycka till! Stavar av morot och gurka är himelskt att dippa annars.....tro de!!
  Trevlig helg!

  //Inger

  SvaraRadera
 2. Jag ska inte säga något...
  Har du läst min blogg, så vet du!
  Det kanske krävs mer än att bara avstå från själv godiset? För att lyckas, menar jag. Men du lyckades ju med att sluta röka, så det går nog... kanske. Vet vad jag talar om! Om det söta, alltså.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset med stavar o dipp..ja jag tycker ju att begäret borde klinga av men igår när jag var på väg till kassan (och där är ju alltid lösgodiset av någon anledning!!)så kom det en iof konstlad doft men ack så god.. intalade mig att det var alla möjliga kemikalier som blandats ihop. Svårt är det..att få dessa små godbitar ur skallen menar jag.

  SvaraRadera
 4. Jag hade då helt klart valt nötterna eftersom jag inte alls gillar Marianne. Så näsan blir som den alltid varit. ;-)Kram Katarina

  SvaraRadera