Sökes skomakare

Ja jag har en dröm och till den är det övning och åter övning som gäller... Moment 22 nu kommer vi tillbaka till det där som kallas tålamod.
Jag har på sista tiden gjort människor istället för vättar och troll.
 Ombyte förnöjer.
 Förstår inte varför jag dras så mycket till dockor, börjar ju bli i en ålder då det där borde vara nerpackat för länge sedan.. men nej. Det har snarare blivit värre. På en byrå i tv-rummet står 60-tals Barbie på parad. Kläderna, vilka kläder det var. Så utsmyckade och fullt med små små detaljer... Ser samma saker nu som jag gjorde för 43 år sedan, när jag och ett gäng andra småjäntor samlades med våra dockor och bytte kläder och ja vi lekte väl med antar jag.
Nu har jag fått en "docklast" till. Celluloiddockor. Jag fascineras  av kläderna där med. Stilen till 50,60-tals dockor menar jag. Så nu är det till att leta beskrivningar och tyger till alla dessa kläder från den tiden. Kul!

Så åter till mina gubbar. Den senaste blev stor ca 68 cm över havet och gjord i en för mig ny lera. När jag gör tomtar och troll är dom ju ofta barfota eller sitter i strumplästen så skor är då tack och lov onödiga. Men den här mannen ville ju ha ett par rekordeliga skor naturligtvis.
Där blev det inte lika roligt längre..
 Skulle behövt en skomakare, vad tufft det hade blivit med små riktiga, lite slitna skor. Men nu fanns ingen här så fantasin fick duga men det hade varit kul med "riktiga" skor.


Så har några till busungar från i fjol fått kläder..
Och jaa, det var allt för denna gång... adjö