söndag 6 mars 2011

Vasalopps Söndag

Hej hopp, vilken skidsöndag..
Jag var också ute och vallade stavarna mellan tidtagningarna. Skidor äger jag inga och tur är väl det men gubben blev nog inspirerad för jag har då aldrig sett honom på något som inte brummar förut. I dag ritade jag kors i taket- för jag såg något grönt som svischade förbi på ett par brädbitar av äldre årsmodell. Lite ryckigt gick det men det gröna förvandlades snart till en grön röd gubbe... Det röda lyste starkast precis som ett trafikljus. Dom säger att gubbar också har en "övergångsålder" när dom tror eller vill känna sig unga på nytt och det var nog precis det som hände min stackars man i dag..
 När han äntligen stannade för att svara min frågande min  var jag noga med att inte avslöja hans nya fina rouge över hela ansiktet utan berömde honom för hans nyväckta intresse över naturkraften utan motor istället. Han pustade och stånkade men kvinnans list övergår ju mannens förstånd så jag såg nog väldigt imponerad ut för han "gled" förbi mig i en mansnyvunnasjälvförtroendeposè. Så var den Söndagen räddad...
När jag inte har chockats av gubben så har jag tagit reda på "lerspill". Jag är nog av den gamla stammen för slänga något har jag väldigt svårt för. Det har både sina för och nackdelar.. Rullade pärlor av ömse färger och gjorde armband. Det var ju riktigt roligt men om det går att se vad jag vill att det ska föreställa var väl en annan femma..

Pilligt är förnamnet till dessa sk. mosippor..


Roligt var det att forma blommor..
Härliga vårfärger..

Och till sist


Björnspår av "lagom" storlek..

Ja så blev dom till och jag har fördrivit ytterligare några dagar med ljudbok och pillergöra.
Nu ska jag gå in och känna på pannan hur min gubbe mår. När man vet hur dom blir vid en förkylning så måste ju Putte ligga risigt till nu med den överansträngningen som han gick igenom idag. Frågan kvarstår, jag tror knappast han känner sig yngre i alla sina leder i morgon men vill man vara fin så får man lida pin sa alltid mamma till mig.
Vi syns och vi hörs snart igen hoppas jag...6 kommentarer:

 1. Du har förgyllt min dag med denna roliga rapport!
  De där mosippsarmbanden är väldigt fina! Är de till salu?
  kram

  SvaraRadera
 2. Mycket trevlig läsning jag fick bilder i huvudet hela tiden av din berättelse :D

  Sedan så blev det WOOOW när jag fick se bilderna.
  De är väl till salu mosippsbanden..... snälla VIIIST ?? !!

  kram

  SvaraRadera
 3. Ja ni är tokiga ni.. det är svårt att se själv hur något blir..Men visst är dom till salu. Jag tyckte det var en kul idè å ville testa

  SvaraRadera
 4. YES !! Härmed beställer jag en st Mosippearmband helst den vänstra på bilden. *Många tack på förhand. Kul å va tokig och lite tullu!! Men inte är jag det när jag beställer av dig.

  Gärna en vätte också.

  Kram Inger

  SvaraRadera
 5. Schitt! Jag som oxå ville ha den till vänster! Då får det bli Mosippebandet till höger! Tokig eller ej...
  kramar!

  SvaraRadera
 6. Armbanden är ännu vackrare i verkligheten. Bilderna gör dem inte rättvisa.
  Och Du "Slottets lilla värld" jag har köpt en annan mofil så nu är den till vänster fri för dig vad jag vet. :-)
  Kramar!!

  SvaraRadera